• November 11, 2024

Ip چیست

آدرس IP چیست و از آی پی چه استفاده‌ای می‌شود؟ – متمم

پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث نویسنده‌ی دیدگاه: نوید طبسیبرای اینکه جواب سوال شما رو یکم دقیق تر بدم اول چند تا واژه رو به زبان ساده تعریف می کنم تا با هم اشتباه گرفته نشوند. سرور: سرور درواقع یک کامپیوتر هست (دقیقا مثل کامپیوتری که در خانه یا محل کار دارید ولی معمولا قوی تر) که ای پی استاتیک دارد. هاست:فرض کنید کامپیوتری که به عنوان سرور در اختیار دارید کامپیوتر خوبی هست و منابع زیادی دارد. شما می توانید این منابع رو تقسیم کنید بین چند نفر هرکدام دسترسی به بخشی از این منابع دارند. پس هاست می شود اون سهمی که شما از یک سرور در اختیار دارید. به زبان خیلی ساده و غیر تخصصی شما یک خانه در اختیار دارید که هر اتاق این خونه رو به یک شرکت اجاره دادید. وب سایت: فایل هایی که شما در یک قسمت از فضایی که در اختیار دارید می گزارید از طریق مرورگر قابل دسترس هستند. به این هاست گفته می شود. باز اگر بخوام با مثال بگم وب سایت مانند ویترین مغازه هست. شما به عنوان مشتری فقط ویترین رو می بینید و به سایر قسمت های فروشگاه دسترسی ندارید. دامنه:طبق تعاریف بالا دسترسی به وب سایت بالا از طریق ip هست ولی برای راحتی کار و سخت حفظ کردن ip برای دادن نشانی از دامنه استفاده می کنند. در واقع زمانی که شما در مرورگر ادرس را تایپ می کنید مرورگر این اسم رو به ادرس ip تبدیل می کند و به اون ip درخواست می دهد. (جواب سوال شما) ما از vpn معمولا به ۲ دلیل استفاده می کنیم(کاربردهای تخصصی تر هم دارد). ۱-وب سایتی که ما می خواهیم از خدماتش استفاده کنیم به دلیل تحریم ها اجازه استفاده ایرانی ها رو نمی دهد. ۲- حکومت ایران بر اساس سیاست های خودش اجازه دسترسی به بعضی سایت رو به شهروندان نمی دهد. تفاوت این دو در این هست که در اولی اون وب سایت ip های ایران رو مسدود کرده در حالت دوم isp های ایرانی براساس دستور دولت اجازه دسترسی به یک سری ip رو از ما می گیرند. در این حالت ما به ip یک vpn وصل میشیم که توسط isp ها مسدود نشده است. بعد از طریق اون سرور به ip مد نظر وصل میشیم.
<span dir=آی پی چیست و چگونه آی پی خود را بدانیم؟ – میزبان فا” title=”آی پی چیست و چگونه آی پی خود را بدانیم؟ – میزبان فا” />

آی پی چیست و چگونه آی پی خود را بدانیم؟ – میزبان فا

در گذشته تنها آدرسی که لازم بود به خاطر داشته باشید، آدرس محل زندگیتان بود. اما با گذشت زمان و همه گیر شدن استفاده از اینترنت، دانستن آدرس ip کامپیوتر نیز یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشت. چرا که عمدتاً برای بسیاری از موارد مثل حل یک مشکل، اتصال به دستگاه پیرینتر، پیکربندی اتصالات اینترنت و بسیاری از موارد دیگر، پیدا کردن ip سیستم بسیار ضروری می باشد. اما چگونه از آدرس IP خود مطلع شویم؟ چه روش هایی برای نحوه به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز به چه شکل است؟ اگر اطلاعی درباره آدرس ip خود نداشته و به دنبال یک پاسخ مناسب برای سوالات مطرح شده هستید، اصلاً نگران نباشید. در این مقاله از میزبان فا مگ تصمیم داریم روش های مختلف نحوه مشاهده آی پی کامپیوتر را به شما آموزش دهیم. پس اگر به دنبال یک آموزش جامع در خصوص پیدا کردن ip کامپیوتر در ویندوز هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مباحثی که در این مقاله می آموزید به شرح زیر هستند:
منظور از آدرس ip چیست؟
آی پی استاتیک و داینامیک چیست؟
تفاوت آی پی خصوصی و عمومی چیست؟
روش های به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز
آموزش تغییر آی پی در ویندوز
آی پی چیست؟
به زبان ساده در شبکه محلی یا بین المللی، هر دستگاهی برای شناسایی و امکان اتصال به آن شبکه نیاز به یک شناسه دارد. این شناسه تحت عنوان آی پی به دستگاه های مختلف اعطا می شود تا دسترسی به آنها و همچنین دسترسی آنها به شبکه مقدور باشد. تفاوت بین آی پی محلی با آی پی بین المللی این است که آی پی بین المللی هیچ دستگاهی در سطح وب نمی تواند با دستگاه یا دستگاه های دیگر مشابه در نظر گرفته شود و باید متفاوت باشد. اما در آی پی محلی مهم این است که آی پی های موجود در سطح شبکه تکرار نشود. به همین جهت یک محدوده آی پی ثابتی برای آی پی های محلی در نظر گرفته شده است که در مصرف کلی آی پی در سطح وب صرفه جویی شود.
IP مخفف عبارت Internet Protocol می باشد، در واقع بیانگر شناسه یکتای دستگاه شما است که به منظور ارتباط در شبکه از آن استفاده می شود.
شما می توانید از روش های مختلفی برای به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز استفاده کنید که در اینجا 5 روش برای پیدا کردن IP سیستم را ارائه خواهیم کرد.
پیدا کردن آیپی کامپیوتر از طریق گوگل
فهمیدن آیپی سسیستم از طریق cmd
یافتن آیپی با تنظیمات شبکه
پيدا كردن ip كامپيوتر در ویندوز 10
ایزار آنلاین فهمیدن آیپی کامپیوتر
1. یافتن آی پی کامپیوتر از طریق جستجو گوگل
یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای دیدن آی پی کامپیوتر این است که عبارت What is my IP را در گوگل جستجو کنید. بعد از جستجو عبارت عنوان شده خواهید دید که مطابق شکل زیر آی پی کامپیوتر شما نمایش داده خواهد شد. در نظر داشته باشید که این آدرس ip در واقع آدرس ip عمومی شما در شبکه جهانی اینترنت است.
2. به دست آوردن ip کامپیوتر با cmd
روش دومی که می توانید از آن برای به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز استفاده کنید، CMD است. با استفاده از دستورات خط فرمان می توانید به راحتی IP کامپیوتر و دستگاه خود را مشاهده کنید. برای این کار باید مسیر زیر را دنبال کنید:
در اولین گام باید از طریق پنجره ویندوز عبارت Run را جستجو کرده و وارد برنامه فوق شوید.
نکته: در صورت تمایل می توانید از کلیدهای ترکیبی تعریف شده نیز استفاده نمایید. شما می توانید به طور همزمان کلیدهای پنجره ویندوز + R را فشار دهید تا منو Run ظاهر شود.
سپس در این پنجره cmd را تایپ کرده و روی گزینه Ok کلیک کنید تا خط فرمان ویندوز یا همان command prompt برای شما باز شود.
در مقابل نام کامپیوتر خود، عبارت ipconfig را تایپ کرده و سپس دکمه Enter را لمس نمایید. در ادامه اطلاعات مختلفی نشان می دهد که یکی از آنها آی پی خصوصی دستگاه شما است که در مقابل عبارت IPv4 address قابل مشاهده است.
3. مشاهده آی پی کامپیوتر در بخش اتصال شبکه در ویندوز
علاوه بر فرمان cmd این امکان برای شما فراهم شده است که بتوانید از طریق فرمان در ابزار Run نیز آی پی سیستم خود را به دست بیاورید. در همین راستا شما باید:
همانند روش قبل ابزار Run را باز کرده و بعد از تایپ فرمان روی گزینه Ok کلیک نمایید تا پنجره Network Connections برای شما باز شود.
حال در این صفحه و با توجه به نحوه اتصال خود که می تواند از طریق وای فای، بلوتوث، کابل شبکه و… باشد، اتصال خود را مشخص کرده و همانند تصویر زیر روی اتصال خود کلیک راست کنید تا منوی مشخصات این کانکشن ظاهر شود. با توجه به اینکه در قسمت Status وضعیت فعلی اتصال نمایان می شود، پس این گزینه را انتخاب نمایید.
در صفحه Status شما می توانید اطلاعات مربوط به اتصال صورت گرفته را مشاهده نمایید. به منظور مشاهده اطلاعات بیشتر، از جمله آدرس آی پی خود باید روی Details کلیک کنید.
با انتخاب گزینه جزئیات می توانید تمام اطلاعات و جزئیات در مورد شبکه را مشاهده کنید. آدرس ip شما در قسمت IPv4 Address قابل مشاهده می باشد.
4. به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز 10
لازم است توجه داشته باشید که شما می توانید در ویندوز 8، 8. 1 و 10 از طریق بخش Network Connections اطلاعات مربوط به IP کامپیوتر خود را مشاهده نمایید. به همین منظور شما باید:
از طریق قسمت جستجو قرار در پنجره ویندوز، عبارت Network status را جستجو و سپس برنامه ای که با همین عنوان نمایش داده می شود را انتخاب نمایید.
نکته: در صورت تمایل می توانید با فشردن همزمان کلیدهای ترکیبی پنجره ویندوز + X نیز وارد صفحه مربوط به Network status شوید.
سپس در منو جدیدی که باز می شود، گزینه Network Connections را انتخاب کنبد.
حال در این مرحله از فرایند به دست آوردن ip کامپیوتر در ویندوز، در صفحه جدیدی که به شما نمایش داده می شود، گزینه View your network properties را انتخاب کنید.
در اینجا اطلاعات جامع و کاملی در مورد اتصالات شبکه و IP سیستم شما وجود دارد و شما می توانید آدرس آی پی کامپیوتر خود را در مقابل عبارت IPv4 address مشاهده نمایید.
5. دریافت آنلاین آی پی از طریق سایت
در نهایت نیز شما می توانید از سایت های مختلفی که برای پیدا کردن IP و نمایش اطلاعات مربوط به آن طراحی شده اند استفاده نمایید. شما می توانید به کمک وب سایت هایی مثل ip-tracker یا به راحتی آدرس آی پی خود را مشاهده نمایید. برای اینکار کافی است وارد این سایت شوید تا اطلاعات کامل آی پی خود را مشاهده نمایید.
چگونه آی پی خود را تغییر دهیم؟
اینکار با دو روش قابل انجام است. روش اول قطع اتصال اینترنت از منابعی مانند مودم و روش دوم با رابط اتصال ثانویه که در ادامه به شرح مفصل هر دو خواهیم پرداخت. اگر تمایل دارید تا آدرس ip کامپیوتر خود را تغییر دهید، روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت:
اتصال مجدد به شبکه اینترنتی: روش اولی که می توانید از آن برای تغییر آی پی در ویندوز استفاده کنید، تغییر شبکه اینترنتی است که به آن متصل شده اید. در واقع می توانید به یک اینترنت دیگر وصل شوید.
ریست کردن مودم: دومین روشی که می توانید از آن برای تغییر دادن ip استفاده کنید، ریست کردن مودم است. برای این منظور شما باید مودم را خاموش کرده و 30 ثانیه صبر کرده و دوباره آن را روشن نمایید. البته می بایست توجه داشته باشید که اگر آی پی ثابت داشته باشید اینکار امکانپذیر نخواهد بود و باید به روش دیگری اقدام به تغییر آی پی خود نمایید که در ادامه به آن اشاره شده است.
برنامه: اگر آی پی ثابت دارید و یا به هر دلیلی قصد تغییر آی پی خود را دارید باید از طریق عوامل ارتباط ثانویه مانند پرا. کسی و V.. P…. N و برنامه های تغییر آیپی کمک بگیرید. به کمک این برنامه ها نه تنها می توانید آدرس ip کامپیوتر خود را تغییر دهید، بلکه می توانید موقعیت مکانی ip خود را نیز تغییر دهید.
تغییر تنظیمات سیستم: آخرین روشی که قصد داریم در زمینه تغییر آی پی در ویندوز به آن بپردازیم، اعمال تغییرات از طریق تنظیمات ویندوز است. در همین راستا شما باید:
روش چهارم این است که از طریق پنجره ویندوز خود، عبارت Control Panel را جستجو نمایید و وارد برنامه فوق شوید.
سپس از میان گزینه های موجود، گزینه Network and internet را انتخاب نمایید.
حال در صفحه جدیدی که به شما نمایش داده می شود، گزینه Network and Sharing Center را انتخاب نمایید.
در ادامه شما می توانید شبکه اینترنت فعال خود را مشاهده نمایید. به منظور تغییر پیکربندی آن باید روی گزینه Ethernet کلیک نمایید.
سپس در صفحه Ethernet Status لازم است گزینه Properties را انتخاب نمایید.
حال لازم است به منظور تغییر آی پی در ویندوز گزینه Internet Protocol Version 4 را انتخاب نمایید.
در نهایت از طریق بخش Use the following IP address به راحتی آدرس آی پی و از طریق قسمت Use the following DNS server addresses نیز اطلاعات dns را تغییر دهید و سپس با کلیک روی گزینه Ok تغییرات اعمال شده را ذخیره نمایید.
انواع آی پی آدرس
سوئیچ ها و روترها برای ارسال بسته های اطلاعاتی از IP دستگاه فرستنده و گیرنده استفاده می کنند. دو نسخه از IP تحت عنوان آی پی نسخه چهار (IPv4) و آی پی نسخه شش (IPv6) وجود دارد که هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.
تشریح آی پی ورژن 4: IPv4 یک مقدار عددی 4 بخشی است. IPv4 حدود 4 میلیارد مقدار را می تواند در اختیار ما قرار دهد. هر بخش از یک آی با نقطه (. ) از هم جدا می شوند. هر بخش آن Octet (اُکتِت) نام دارد که از عدد 0 تا 255 متغیر است. با توجه به گسترش و ضریب نفوذ بالای وب در دنیا این مقدار کافی نخواهد بود! به همین جهت لزوم یک راهکار دیگر IPv6 را بوجود آورد که در ادامه آن را تشریح خواهیم کرد.
تشریح آی پی ورژن 6: IPv6 یک مقدار عددی حروفی، 8 بخشی 4 کاراکتری است. اعداد از 0 تا 9 و حروف از A تا F. در واقع محدود 0000 تا FFFF که بی نهایت مقدار آی پی را در اختیار ما قرار خواهد داد و به نظر می رسد تا قرن ها نیاز به تغییر ورژن یا گسترش آن نباشد. مگر اینکه تلاشی برای ساده سازی آن انجام شود.
در آموزش های قبلی به شرح مفصل این موضوع که IPv6 چیست؟ و چه تفاوتی با ipv4 دارد.
IPv6 چیست؟
شما به کمک آی پی مشخص خود می توانید به شبکه اینترنت متصل شده و از خدمات وابسته به آن استفاده نمایید. در نقطه مقابل نیز به کمک IP می توان موقعیت مکانی شما، شبکه ارائه دهنده خدمات اینترنت و بسیاری از اطلاعات دیگر را به راحتی شناسایی کرد. آی پی های مختلف به صورت یک رشته از اعداد نمایش داده می شوند که بر اساس یک نظم مشخص و به صورت مجموعه ای از 4 عدد بیان می شوند. اعداد قرار گرفته در هر بخش این مجموعه می توانند بین 0 تا 255 باشند. بدین ترتیب می توان گفت که یک آی پی می تواند از 0. 0. 0 تا 255. 255. 255 تعریف شود. تعریف IPها کاملاً برنامه ریزی شده است و همانطور که اشاره شد، می تواند اطلاعات زیادی را در خصوص سیستم شما مشخص نماید. شما می توانید آی پی خود را شناسایی کرده و در زمان های لازم مورد استفاده قرار دهید. اما موضوعی که وجود دارد این است که آی پی ممکن است در حالت های مختلفی نمایش داده شوند که اصلی ترین آنها حالت استاتیک یا داینامیک است. در ادامه به شکل دقیق تری به بررسی تفاوت آی پی استاتیک و داینامیک خواهیم پرداخت.
❌ آیپی پویا: آدرس های IP داینامیک به آن دسته از آی پی هایی اطلاق می شود که به صورت خودکار و با نظم مشخصی تغییر می کنند. در واقع شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی یک مجموعه بزرگ از رنج های مشخصی از IP را خریداری می کنند و به صورت خودکار و بر اساس یک نظم مشخص این آی پی ها را به مشتریان خود اختصاص می دهند. این امر مزیت های زیادی دارد که یکی از اصلی ترین آنها این است که شما دیگر نیاز ندارید در صورت جا به جایی مراحل مربوط به انتقال IP اختصاصی خود را دنبال کنید. در نتیجه با توجه به اینکه آی پی ها اختصاصی نمی باشند، لازم است که به یکی از روش هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود در زمان نیاز آی پی دقیق خود را در لحظه پیدا کرده و مورد استفاده قرار دهید.
❌ آیپی استاتیک: اما آدرس های آی پی استاتیک دقیقاً در نقطه مقابل قرار دارند. این نوع از IPها همیشه ثابت باقی می مانند و به هیچ عنوان تغییر نمی کنند. این موضوع برای آن دسته از کسب و کارهایی که تمایل دارند تا میزبان سرور خود باشند امری بسیار ضروری است. چرا که بدین ترتیب می توانند این اطمینان را پیدا کنند که تمامی وب سایت ها، ایمیل آدرس ها یا دستگاه هایی که به شبکه آنها متصل می شود، دارای یک آدرس آی پی مشخض و ثابت هستند و در نتیحه امنیت شبکه تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می کند.
چگونه آی پی ثابت داشته باشیم؟
برای اینکار می بایست با سرویس دهنده اینترنت خود در ارتباط باشید و درخواست آی پی ثابت بدهید. توجه داشته باشید که اینکار مستلزم پرداخت هزینه می باشد. همچنین مشکلاتی نیز مانند عدم دسترسی در صورت بلاک شدن آی پی به دنبال خواهد داشت. در کل آی پی ثابت یکسری خصوصیاتی دارد که می توان از آنها استفاده کرد.
یکی دیگر از تفاوت هایی که باید به آن توجه داشته باشید، تفاوت آی پی خصوصی و عمومی است. موضوع جالبی که ممکن است با آن برخورد کنید این است که از روش های عنوان شده برای مشاهده ip کامپیوتر خود استفاده کنید و آی پی ها متفاوتی نمایش داده شود. اما دلیل به دست آوردن آدرس IP متفاوت در روش های بالا چیست؟
عمدتاً روش های ذکر شده یک آدرس یکسان نمایش خواهند داد اما گاهی ممکن است آدرس IP در آنها متفاوت باشد. در چنین مواقعی می توان گفت که به احتمال زیاد شما از یک IP محلی استفاده می کنید که توسط روتر به کامپیوتر اختصاص داده شده است و از طریق NAT در روتر به اینترنت دسترسی پیدا می کنید. این موضوع بدین معنا است که برای هر گونه اتصال به اینترنت، IP محلی شما با آدرس IP عمومی مبادله می شود و از این رو شاهد اختلاف هستیم.
در واقع اصولاً سیستم شما دارای یک آدرس IP در شبکه عمومی است. اما اگر در یک شبکه خصوصی هم متصل باشید، در این شبکه خصوصی نیز دارای یک آدرس IP هستید که توسط روتر به دستگاه شما اختصاص داده شده است. به عبارت دیگر اگر دستگاه شما به صورت همزمان هم به یک شبکه محلی متصل و هم به شبکه جهانی اینرتنت متصل باشد، کامپیوتر شما دارای دو آدرس آی پی عمومی و خصوصی خواهد بود که متفاوت خواهند بود.
در این مقاله از میزبان فا مگ پنج روش ساده برای پیدا کردن آدرس IP کامپیوتر ارائه دادیم. به کمک این روش ها شما می توانید به راحتی در زمینه پیدا کردن آدرس ip کامپیوتر در ویندوز اقدام نمایید. چرا که عموماً برای اتصال دستگاه های مختلف در شبکه، عیب یابی و برطرف کردن مشکلاتی که در مورد سخت افزارها و اتصالات درون شبکه ممکن است اتفاق بیافتد، نیاز به پیدا کردن ip کامپیوتر در ویندوز پیدا می کنید. اگر شما روش دیگری برای مشاهده کردن IP آدرس کامپیوتر می دانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، در قسمت دیدگاه های همین مقاله با ما در میان بگذارید.
بیش از 10 سال است که بصورت تخصصی و حرفه ای در حوزه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت می کنم. همچنین حدود 4 سال است که سئو و بهینه سازی سایت میزبان فا را بر عهده دارم.
<span dir=آی‌پی (IP) چیست؟ هرآنچه باید درباره‌ی آدرس آی‌پی بدانید! – همیار …” title=”آی‌پی (IP) چیست؟ هرآنچه باید درباره‌ی آدرس آی‌پی بدانید! – همیار …” />

آی‌پی (IP) چیست؟ هرآنچه باید درباره‌ی آدرس آی‌پی بدانید! – همیار …

آی‌پی (IP) کلمه‌ای که روزانه بارها آن را شنیده و شاید به سادگی از کنار آن می‌گذریم، آدرس آی‌پی یکی از مهم‌ترین پروتکل‌های موجود در دنیای شبکه‌های کامپیوتری است، به جرئت می‌توان گفت، اگر IP وجود نداشت اینترنت کنونی نیز به هیچ عنوان برای ما قابل استفاده نبود، چرا که یکی از مهم‌ترین راه‌های شناسایی دستگاه‌های موجود در شبکه استفاده از آدرس آی‌پی آن‌هاست، در این آموزش از همیار آی‌تی قصد داریم در ابتدا با زبانی ساده آی‌پی و عملکرد آن را برای شما شرح داده و در ادامه انواع گوناگون IP را بررسی کنیم. بدیهی‌ است که دانستن تمامی مفاهیم دنیا‌ی گسترده‌ی وب و اینترنت برای همه لازم و امکان‌پذیر نیست، ولی درک برخی از مفاهیم عمومی و کاربردی آن جهت شناخت و استفاده‌ی بهتر از این تکنولوژی محبوب خالی از لطف نیست، چه بسا هر یک از ما روزانه چندین بار از آن استفاده می‌کنیم، بنابراین در ابتدا به تعریف عمومی آی‌پی می‌پردازیم. آدرس IP چیست؟در واقع IP مخفف عبارت Internet Protocol Address بوده که معادل فارسی آن “آدرس پروتکل اینترنت” می‌باشد، در بستر اینترنت هزاران دستگاه، گجت، سیستم و… در حال فعالیت بوده که در اکثر مواقع نیازمند برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات برای پایدار ماندن اینترنت و رفع نیاز کاربران هستند، ولی آیا تا کنون از خود پرسیده‌اید این دستگاه‌ها چگونه یکدیگر را در شبکه یافته و دچار خطا نمی‌شوند؟در حقیقت IP آدرس از یک سری عدد و رقم تشکیل شده که با قاعده و گرامر خاصی کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند تا شماره‌‌های شناسایی یکتایی برای دستگاه‌های فعال در بستر اینترنت فراهم آورند، به زبان ساده‌تر IP یک شماره شناسایی است که با استفاده از آن می‌توانیم بین دستگاه‌های فعال در شبکه تمایز ایجاد کرده و آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهیم. آی‌پی را می‌توان به تمام شماره شناسایی‌هایی که تا‌به‌حال دیده‌اید نسبت داد، به عنوان مثال کد ملی که شماره شناسایی هویتی یک فرد است را تصور کنید، ما با این شماره افراد را از یکدیگر تشخیص می‌دهیم، شماره‌ای که برای هر شخص منحصربه‌فرد بوده و هیچگاه با دو کد ملی یکسان رو‌به‌رو نخواهیم شد، این مثال قابل تعمیم برای بقیه شماره شناسایی‌های مورد استفاده ما در زندگی است، به عنوان مثال شماره‌ی پلاک خودرو‌ها، شماره‌ی پلاک خانه‌ها و…تمام مثال‌های ذکر شده دارای یک ویژگی خاص هستند و آن یکتا بودن این شماره‌ها است، آی‌پی نیز در شبکه‌هایی مانند اینترنت خاصیت یکتا بودن را دارد. در واقع آی پی اختصاص داده شده به هر دستگاه با دستگاه دیگر متفاوت است در صورت اختصاص یک آی‌پی یکسان به دو دستگاه مختلف، شبکه دچار اختلال خواهد شد. انواع گوناگون آدرس آی‌پیآی‌پی‌ها در دسته‌بندی‌های متفاوتی گروه‌بندی می‌شوند که در ادامه تمام آن‌ها را بررسی می‌کنیم، اما یکی از معروف‌ترین این دسته‌بندی‌ها که شاید بیشتر با آن برخورد داشته باشیم، تفاوت در شماره‌ی نسخه‌ی آی‌پی است، به طور کلی در حال حاضر دو نسخه‌ی مختلف از IP را در اختیار داریم:آی‌پی نسخه‌ی 4 (IPv4)آی‌پی نسخه‌ی 6 (IPv6)جالب است بدانید، فرایند شکل‌گیری آی‌پی نسخه‌ی 6 داستان جالبی دارد، هنگامی که دستگاه‌های موجود در شبکه افزایش یافتند، به دلیل کمبود تعداد آدرس‌های منحصر‌به‌فرد استفاده شده در شبکه، متخصصین در پی حل این مشکل بر‌آمده و پس از تحقیقات فراوان تصمیم گرفتند یک نسخه‌‌ی جدید از IP را معرفی کنند که تعداد آدرس‌های بیشتری را در خود داشته باشد و بدین ترتیب پای آدرس IP نسخه‌ی 6 به میان آمد، در ادامه به طور دقیق این دو مورد را بررسی کرده و تفاوت‌های هریک را برای شما شرح می‌دهیم. ساختار IPv4برای نمایش دادن آدرس IPv4 سه صورت نمایش مرسوم است:دسیمال (عدد در مبنای 10)هگزادسیمال (عدد در مبنا 16)باینری (عدد در مبنا 2)راحت‌ترین و ساده‌ترین نوع نمایش آدرس آی‌پی، برای ما انسان‌ها نوع دسیمال آن است، یعنی نمایش در مبنای 10 که به صورت اعداد معمولی روزانه با آن‌ها سروکار داریم. طول آی پی ورژن چهار، 32 بیت بوده که به صورت 8 بیت 8 بیت و به وسیله نقطه (. ) از یکدیگر جدا شده‌اند، قالب کلی آی‌پی نسخه‌ی 4 به صورت زیر است:___. ___. ___هر کدام از قسمت‌های آی‌پی بالا که با نقطه از یکدیگر جدا شده‌اند را یک Octa (به معنای 8تایی) می‌نامیم زیرا هر کدام از بخش‌های جدا شده برابر با 8 بیت (معادل یک بایت) می‌باشد و می‌تواند عددی را در بازه ی 0 تا 255 به خود بگیرد، بنابراین محدوده‌ی آی‌پی ورژن 4 از 0. 0. 0 تا 255. 255. 255 است. با دقت در تصویر بالا، می‌توانید دلیل محدودیت ورژن 4 آی‌پی را مشاهده کنید، با یک محاسبه‌ی سر انگشتی تعداد آدرس‌های یکتای IPv4 را 232 عدد به‌دست می‌آوریم که این یعنی تقریبا 4294967296 آدرس یکتا که با توجه به افزایش روز افزون دستگاه‌های موجود در بستر شبکه با کمبود تخصیص آدرس یکتا برای تمام دستگاه‌ها روبه‌رو خواهیم بود، بنابراین برای حل این مشکل از IPv6 کمک خواهیم گرفت! ساختار IPv6در نسخه‌ی 6 از IP با ساختاری پیچیده‌تر، یعنی یک عبارت 128 بیتی روبرو هستیم که اعداد به صورت 8 بخش 16 بیتی و به کمک علامت دونقطه (:) از یکدیگر جدا شده‌اند. در IPv6 از مبنای 16 یا هگزادسیمال اعداد استفاده شده است پس علاوه بر اعداد 0 تا 9 که به صورت معمول در آی‌پی استفاده می‌شوند، به‌جای اعداد 10 تا 15 نیز به ترتیب حروف A تا F جایگذاری می‌شوند، هر بخش 16 بیتی محدوده‌ای از 0000 تا FFFF را در خود جای می‌دهد. همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای سادگی در خواندن IPv6 در بخش‌هایی که هر 16 بیت، برابر با 0 هستند، کل بخش قابل حذف است، به عنوان مثال آدرس‌های زیر دقیقا باهم برابرند:BA:D3:0:CA23:9C5ABA:D3:0:0:0:0:CA23:9C5Aهمانطور که گفتیم، متخصصان شبکه به دلیل محدودیت در تعداد آی‌پی نسخه‌ی 4 تصمیم بر به‌کارگیری IPv6 گرفتند، پس با این توصیف میتوان تعداد آدرس‌های یکتا را در نسخه شش از آی‌پی محاسبه کرد که تعداد آن، یک عدد تقریبا نجومی خواهد بود، تعداد کل آدرس‌های یکتای موجود در آی‌پی نسخه‌ی 6 برابر با 2128 عدد آی‌پی منحصر به‌فرد می‌باشد! اجازه دهید، برای درک بهتر عملکرد آی‌پی‌ها مثالی ساده را باهم بررسی کنیم، شماره‌ی تلفن خانه‌ای در ایران، در استان اصفهان و در منطقه 3 آن را به شکل زیر در نظر بگیرید:+98 313 012 345می‌توانیم این شماره تلفن را به صورت زیر از یکدیگر تفکیک کرده و از هر قسمت آن اطلاعات مختلفی را استخراج کنیم:کشور ایران+98استان اصفهان313منطقه‌ی 3012شماره‌ی مشتری345حال همین مثال را برای IPv6 در نظر بگیرید:12AB:1968:A: B:C: 16:78: 12Fکشور ایران12AB:1968:Aاستان اصفهانB:Cمنطقه‌ی 316:78شماره‌ی مشتری12Fالبته توجه داشته باشید مثال گفته جهت بیان بهتر مفهوم ساز و کار IP و درک هرچه بهتر آن است، این در حالی است که دستگاه‌های مبتنی بر شبکه، الگوریتم‌های خاصی برای تفسیر آی‌پی‌ها داشته و قبل از استفاده‌ی هر کدام از آنها ابتدا آی‌پی را از هر مبنایی، به مبنای 2 (باینری) تبدیل و سپس الگوریتم تفسیر خود را استفاده کرده و برای مسیریابی دستگاه‌ها از آدرس آی‌پی آن‌ها استفاده می‌کنند. آشنایی با مفهوم کلاس‌بندی در آی‌پی‌هاهر آدرس IP از یک شناسه‌ی میزبان (Host ID) و یک شناسه‌ی شبکه (Net ID) تشکیل شده است. برای درک بهتر این مفهوم میتوان Net ID را مانند نام خیابان و Host ID را همانند شماره‌ی پلاک خانه‌های آن خیابان فرض کرد، به این نکته توجه داشته باشید که دستگاه‌هایی که در یک شبکه قرار دارند و می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند دارای Net ID یکسان ولی دارای Host ID متفاوتی هستند، اگر دستگاه‌ها در یک شبکه‌ی یکسان قرار نداشتند امکان برقراری ارتباط میان آن‌ها وجود نداشت. به‌طور کلی، سه کلاس پایه‌ی A و B و C برای آی‌پی‌ها وجود دارد که به ترتیب برای شبکه‌های بزرگ، متوسط و کوچک به‌کار می‌رود (این تقسیم‌‌بندی بر اساس تعداد ‌آدرس موجود در آنها انجام شده است)از کلاس D برای عمل Multi Cast در شبکه استفاده می‌شود و کلاس E نیز برای مقاصد علمی و تحقیقات رزرو شده است، همچنین توجه داشته باشید که از آدرس 127. 1 به عنوان آدرس Loop Back نیز یاد می‌شود زیرا در صورت فراموشی یا ندانستن آی‌پی خود میتوان از آن استفاده کرد که دقیقا معادل با آی‌پی سیستمی است که در آن وارد شده است. آشنایی با آی‌پی‌های پویا و آی‌پی‌های ایستاتفاوت این دو آی‌پی در مدت زمان در اختیار داشتن آن توسط دستگاه است و در ساختار و باطن و اصل آنها هیچ تفاوتی وجود ندارد، شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت (ISP) معمولا از آی‌پی‌های پویا (Dynamic IP) استفاده می‌کنند، به این‌صورت که پس از هربار خارج شدن از شبکه و ورود مجدد، شرکت به وسیله‌ی سرویسی به نام DHCP یک آی‌پی جدید به شما تخصیص می‌دهد، در سوی دیگر این ماجرا آی‌پی ایستا وجود دارد.
این مطلب، یک آموزش پریمیوم از همیار آی‌تی است، چیزی که خواندید تنها بخشی از مقاله بود
و محتوای حرفه‌ای‌تر در انتظار شماست، کاربران ویژه می‌توانند ادامه‌ی آموزش را هم بخوانند،
پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژه‌ی همیار پیوسته و به تمام آموزش‌ها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید،
این یک سرمایه‌گذاری عالی روی آینده‌ی کاری و حرفه‌ای شماست… پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژه‌ی همیار پیوسته و به تمام آموزش‌ها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید،
این یک سرمایه‌گذاری عالی روی آینده‌ی کاری و حرفه‌ای شماست… در یک قدمی حرفه‌ای شدن هستید!
این یک سرمایه‌گذاری عالی روی آینده‌ی کاری و حرفه‌ای شماست…
شما یک گام جلوتر از دیگران باشید!
اگر به آی‌تی و تکنولوژی علاقه‌مندید و دوست دارید سریع‌تر در این زمینه پیشرفت کنید،
همین حالا به جمع
6578
عضو همیار آی‌تی بپیوندید،
دسترسی به تمام آموزش‌های پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزش‌های کاربردی مرتبط با آی‌تی و استفاده از مشاوره‌ی رایگان،
برخی از مزایای عضویت در سایت هستند،
شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفه‌ای‌ها شوید…
من هم می‌خواهم عضو ویژه‌ی همیار شوم

Frequently Asked Questions about ip چیست

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *